Medieval Napisy Polskie __TOP__
Z przyjemnością oddajemy w Wasze ręce nową wyszukiwarkę seriali, teraz możecie bez problemów znaleźć błyskawicznie napisy do Waszych ulubionych seriali poprzez stronę WWW. W tym momencie jeśli szukacie konkretnego epizodu i sezonu wystarczy wybrać, który Was interesuje i wyszukiwarka pokaże Wam wszystkie napisy do wskazanego odcinka, wraz z informacją na temat tłumacza, oraz pozostałymi szczegółami. W ten sposób można łatwo i szybko dopasować pobrane napisy do swojej wersji serialu. W związku z tym iż nowa wyszukiwarka jest w fazie beta wszelkie sugestie oraz informacje o błędach proszę zgłaszać na forum.
Medieval napisy polskie
z tego co szperałem w internecie to ciężko strasznie, a jak się komuś uda to są duże błędy (brak nazw niektórych jednostek, polskie znaki zastąpione krzaczkami itp itd). Napisałem nawet do supportu czy mogą w jakiś sposób pomóc to powiedzieli mi, że nie ale mogę ściągnąć jakieś spolszczenie z internetu ale robię to na własną odpowiedzialność.... trochę mnie to odstraszyło bo raczej nie chciałbym stracić konta z kilkunastoma grami .... ;(
Biorąc pod uwagę rolę, jaką zakon odegrał w polskiej historii, mamy pełne prawo traktować Krzyżaków, najdelikatniej rzecz ujmując, nieprzychylnie. Co innego przeciętny amator średniowiecznej historii z szeroko pojętego zachodu. On w zakonie krzyżackim zobaczy spadkobiercę idei krucjatowej, wspaniałą organizację militarną, nowocześnie zarządzane państwo i biegłego twórcę niezwykłej architektury militarnej.
Przez cały okres średniowiecza, a później renesansu i wojen napoleońskich, polska jazda wielokrotnie udowadniała swoją wartość, co zostało w Medieval: Total War wyraźnie podkreślone poprzez wprowadzenie ciężkich jednostek rycerstwa polskiego oraz lekkiej jazdy litewskiej. Bitwy pod Cedynią czy Narwią były wspaniałym pokazem siły naszej konnicy, zwieńczeniem ich wysiłków było zaś największe rycerskie starcie w Europie na polach pod Grunwaldem. O tym wydarzeniu najczęściej mówią gry planszowe, takie jak Grunwald 1410 (pierwotnie wydawnictwo Dragon, obecnie wydawnictwo Taktyka i Strategia) czy w bardziej familijny sposób po Na Grunwald: Rycerze króla Jagiełły (Egmont). 041b061a72